Çiçek İsimleri Listesi (Resimli) | Çiçek Çeşitleri | Çiçek Türleri | Çiçek Resmi
Çiçek isimleri ve çiçek çeşitleri başlıklı bu içeriğe denk geldiyseniz çok şanslısınız! Sizleri, benimde muzdarip olduğum çok büyük bir dertten kurtarıyorum. Artık çiçeklerle ilgili farklı farklı internet sitelerinde çiçek isimleri, çiçek türleri, çiçek çeşitleri, çiçek bakımı, çiçek resmi vb. arama yapıp zamanınızı harcamanıza gerek yok. Çünkü, çiçeklerle ilgili tüm merak ettiğiniz bilgileri bu tek sayfalık içerikte sizlere sunacağım. 100’ye yakın çiçek isimleri tek tek eklendiğinden dolayı güncellemeler devam etmektedir. En kısa zamanda tüm çiçek isimleri bilgilerine bu tek sayfadan ulaşabileceksiniz.
Bu içerikte neler mi var?
– Çiçek İsimleri Listesi ( Türkiye’de yetişen en popüler çiçekler)
– Çiçek Çeşitleri (Evde, balkonda veya bahçede yetişen çiçek türleri)
– Çiçek Resmi (Çiçek isimleri listesindeki tüm çiçeklerin fotoğrafları)
– Çiçek Bakımı (Listedeki tüm çiçeklerin bakım bilgileri)
– Kız Bebek Çiçek İsimleri (Bebeğinize çiçek ismi vermek istersiniz diye bunu da unutmadık! Kız bebeklerine verilecek çiçek adları ile ilgili sayfanın en sonuna gidebilirsiniz.)
Önemli: Aşağıdaki tüm çiçeklerin isimlerinin bulunduğu listede istediğiniz çiçeğin üzerine tıklayarak , o çiçeğin bilgilerine kısa yoldan ulaşabilirsiniz. Aradığınız çiçeği en hızlı bulabilmeniz için liste harf sırasına göre düzenlenmiştir.
Eğer içeriği beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşarak bize destek olabilirsiniz.
Çiçeklerle ilgili sorularınız varsa konu altı yorum bölümünden sorabilirsiniz. Günlük olarak cevaplamaya çalışacağım.
Ülkemizde en fazla yetiştirilen ve merak edilen 80’nin üzerinde çiçeğin bakım bilgilerini aşağıda görebilirsiniz. Merak ettiğiniz çiçeğin üzerine tıklayarak direk seçtiğiniz çiçeğin bakım bilgilerine hızlıca ulaşabilirsiniz..
Çiçek Çeşitleri
- 1- Açelya Çiçeği
- 2- Ağlayan Gelin Çiçeği
- 3- Akasya Çiçeği
- 4- Akşam Sefası Çiçeği
- 5- Antoryum Çiçeği
- 6- Aslanağzı Çiçeği
- 7- Atatürk Çiçeği
- 8- Ateş Çiçeği
- 9- Begonvil Çiçeği
- 10- Begonya Çiçeği
- 11- Boru Çiçeği
- 12- Cam Güzeli
- 13- Cennet Kuşu Çiçeği
- 14- Çan Çiçeği
- 15- Çanta Çiçeği
- 16- Çarkıfelek Çiçeği
- 17- Çiğdem Çiçeği
- 18- Çuha Çiçeği
- 19- Defne Çiçeği
- 20- Devedikeni Çiçeği
- 21- Devetabanı Çiçeği
- 22- Dikenler Tacı Çiçeği
- 23- Eğreltiotu Çiçeği
- 24- Fesleğen Çiçeği
- 25- Frezya Çiçeği
- 26- Ful Çiçeği
- 27- Fulya Çiçeği
- 28- Gardenya Çiçeği
- 29- Gecesefası Çiçeği
- 30- Gelincik Çiçeği
- 31- Glayör Çiçeği
- 32- Guzmanya Çiçeği
- 33- Gül
- 34- Hanımeli Çiçeği
- 35- Haseki Küpesi Çiçeği
- 36- Hatmi Çiçeği
- 37- Hercai Menekşe Çiçeği
- 38- Horoz İbiği Çiçeği
- 39- Hüsnüyusuf Çiçeği
- 40- Ihlamur Çiçeği
- 41- Itır Çiçeği
- 42- İris Çiçeği
- 43- Kadife Çiçeği
- 44- Kaktüs
- 45- Kalanşo Çiçeği
- 46- Kamelya Çiçeği
- 47- Kanayan Kalpler
- 48- Karanfil Çiçeği
- 49- Kasımpatı Çiçeği
- 50- Kedi Tırnağı Çiçeği
- 51- Kına Çiçeği
- 52- Kirli Hanım Çiçeği
- 53- Kolyos Çiçeği (Yaprak Güzeli)
- 54- Krizantem Çiçeği
- 55- Küpe Çiçeği
- 56- Küstüm Çiçeği
- 57- Lale Çiçeği
- 58- Leylak Çiçeği
- 59- Lilyum Çiçeği
- 60- Manolya Çiçeği
- 61- Menekşe
- 62- Mimoza Çiçeği
- 63- Mine Çiçeği
- 64- Mor Salkım Çiçeği
- 65- Mum Çiçeği
- 66- Nergis Çiçeği
- 67- Nilüfer Çiçeği
- 68- Orkide Çiçeği
- 69- Orman Gülü Çiçeği
- 70- Ortanca Çiçeği
- 71- Papatya Çiçeği
- 72- Petunya Çiçeği
- 73- Ruj Çiçeği
- 74- Sardunya
- 75- Sarmaşık Çiçeği
- 76- Siklamen Çiçeği
- 77- Sümbül Çiçeği
- 78- Şakayık Çiçeği
- 79- Şebboy Çiçeği
- 80- Telgraf Çiçeği
- 81- Tespih Çiçeği
- 82- Uyku Çiçeği
- 83- Vapurdumanı
- 84- Yaprak Güzeli Çiçeği
- 85- Yasemin Çiçeği
- 86- Yeni Gine Çiçeği (Cam Güzeli )
- 87- Yılbaşı Çiçeği Bakımı
- 88- Yıldız Çiçeği
- 89- Zambak Çiçeği
- Bonus: Kız Bebekler İçin Çiçek isimleri
1- Açelya Çiçeği
Açelya Çiçeği
Işık: Açelya bitkisi doğrudan ışığa gerek duymadan aydınlık ortamda yaşayabilir.Yarı gölge alanları sever. Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına ve çiçeklerine fayda sağlamaz.
Sulama: İklime ve açelyalarınızın aldığı ışık miktarına bağlı olarak, sulama gereksinimleri değişiklik gösterir. Daha gölgeli bir alanda ve daha serin bir iklimde olan Açelya, ayda yaklaşık iki veya üç kez daha az suyu tercih eder. Daha güneşli ve ılıman bir iklime ekilirse, su haftada yaklaşık bir ila iki kere verilmesi gerekir. Açelyaların sığ köklü bitkiler olduğunu ve nemli tutulmaları gerektiğini hatırlatnak isterim.
Çoğaltma: Açelya çiçeğinizi çiçeğin köklerinden ayırma ve ekme yöntemiyle çoğaltabilirsiniz. Çiçeğin kökünden uzanan ince kısımları alarak başka saksıya dikebilirsiniz.
Önemli: Açelya çiçeğinin çiçeklerinde oluşan bal kıvamındaki madde toksit etki yaratır yani zehirlidir. Köpekler ve kedilerin açelyalardan zehirlenme ihtimali vardır.
2- Ağlayan Gelin Çiçeği
Ağlayan Gelin Çiçeği
Ülkemizin bazı bölgelerinde kayalıklarda ve dağ eteklerinde yetişen endemik bitkilerden biridir. Ağalayan gelin çiçeği ‘’Ters Lale’’ olarak da bilinir. Mart ve Mayıs aylarında çiçek verir ve bu güzel görüntüsüne kavuşur.
Işık: Ağlayan gelin çiçeği yarı gölge ve iyi drenajlı topraklara ekilirse verimli olur. Özellikle kavurucu öğle sıcağının olduğu yerlere ekmemenizi tavsiye ederim.
Sulama: Ağlayan gelin çiçeğinin toprağı önemli derecede kurumadıkça sulamayınız. Kışın dondan yada soğuktan korumanıza gerek yok. Soğuktan herhangi bir zarar görmez.
Önemli: Ağlayan gelin çiçeği kış şartlarında donsa bile güneş ışığını gördüğünde gelişmeye devam eder. Çiçeğiniz dondu veya kurudu diye söküp atmayın!
3- Akasya Çiçeği
Akasya Çiçeği
Akasya başta Amerika ve Avrupa ülkelerinde yetişmekte olan Türkiye’de de daha çok yol kenarları veya parklarda ekilen boyu 20 metreye kadar ulaşabilen hoş kokulu ağaçtır.
Işık: Akasya çiçeği çok dayanıklı bir bitki olduğundan sıcağa dayanıklıdır. İyi ışık alan yerlerde yetiştirilebilir.
Sulama: Akasya, ağaç veya çalı yapısında olduğu için kuraklığa dayanıklı bir bitkidir. Kuru ve besin yönünden fakir topraklarda yetiştirilebilir.
Önemli: Kirli hava şartları olan yerlerde de iyi gelişim gösterdiğinden ve az ilgi gerektiğinden istediğiniz her yere ekebilirsiniz. Güzel ve hoş kokusu da bu bitkinin bonusu diyebiliriz.
4- Akşam Sefası Çiçeği
Akşam Sefası çiçeği
Gece sefası çiçeği olarakta bilinen akşam sefası çiçeği akşam saatlerine doğru, güneş batmasına yakın yada batmadan önce çiçeklerini açar, ve bu çiçekler sabaha solar. Sonra akşama doğru yeni çiçeklerini açar. Bu süreç böyle devam ettiğinden çiçeğe akşam sefası denmektedir.
Işık: Akşam sefası çiçeklerini akşam üzeri açsada güneşi ve ışığı çok sever. Öğle güneşini direk almayacak şekilde aydınlık ve güneş alan bir yerde yetiştirilmesi uygun olur.
Sulama: Akşam sefası çiçeği suyu çok sever. 2 günde bir sulama uygundur. Toprağının kurumamasına dikkat etmelisiniz. Toprağı çamur gibi değil nemli olması kafidir. Kuruyan ve solan çiçekleri üzerinde bırakmamaya özen göstermeniz çiçeğin gelişimi için önemlidir.
Önemli: Güneş ışığını ve bol suyunu eksik etmediğiniz sürece güzel çiçeklerini sizden esirgemeyecektir.
5- Antoryum Çiçeği
Antoryum Çiçeği
Antoryum en basit çiçek bakımına sahip olan çiçeklerden biridir. Ev ve ofis ortamına çok iyi ayak uydurur. Genel olarak kırmızı çiçeklere sahiptir ve çiçekleri oldukça gösterişlidir. Kuruyan yaprak ve çiçekler kesilmelidir. Yılda 1 kez vitamin takviyesi yapılabilir. Rüzgar alan yerlerde bakılmamalıdır.
Işık: Direk güneş ışığından korunmalıdır. Güneş ışığını yeterli alamazsa gelişimi yavaşlar. Çiçeklerinde solma görülebilir.
Sulama: Yazın Haftada 2 ila 3 kez sulanması kışın ise toprağı kurudukça yada 10 günde bir sulanması yeterlidir.
Önemli: Antoryum’un sağlıklı gelişim göstermesini istiyorsanız aydınlık bir alanda bakmalı ve solan çiçek ve yapraklarını çiçeğin üzerinde bırakmamalısınız.
6- Aslanağzı Çiçeği
Aslanağzı Çiçeği
40’ın üzerinde renk tonuna sahip olan Aslanağzı çiçeğinin hafif kokulu ve çok hoş görünen çiçekleri vardır. Susuzluğa oldukça dayanıklıdır ve besinsiz toprakta uzun süre yaşayabilir. Çiçeği yanlardan bastırdığınızda çiçekli kısmı bir ağız gibi açıldığı için çiçeğe Aslanağzı çiçeği denmektedir.
Işık: Aslanağzı çiçeği de bir çok çiçek gibi güneş ışığına ihtiyaç duyar. Yarım gün güneş alması çiçeğin iyi gelişmesi için yeterlidir. Kurak bölgelerde öğle güneşi çiçeğe zarar verebilir.
Sulama: Toprağı kurudukça sulanması uygundur. tam gün güneş ışığı alan bir yerde yetiştiriyorsanız gün aşırı sulanması uygun olur. Sulama sabah güneş ışığı almadan yapılırsa çiçeğin yanmasını önlemiş olursunuz.
Önemli: Tam gölge olan ve sadece sabah güneşini alan yerler için yetiştirilmesi uygun değildir.
7- Atatürk Çiçeği
Atatürk Çiçeği
Atatürk çiçeği, kırmızı ile yeşilin eşsiz uyumunu içinde barındıran harika çiçekleri olan bir bitkidir. Kasım ayına kadar tomurcuklanan Atatürk Çiçeğinin, gerekli koşullar sağlandığında yaprakları kızarmaya başlar ve yukarıda gördüğünüz muhteşem görüntüsüne kavuşur.
Işık: Atatürk çiçeği yazın direk güneş ışığı almayan tül,perde gibi filtreli ışık alan yarı gölge alanlarda bakılması uygun olur. Eylül başından itibaren yarım gününü tam karanlıkta geçirmesi gerekir ki kasım ayından sonra yaprakları kızarsın. Tam karanlık derken evinizde yanan lamba vb. ışık kaynakları da buna dahildir.
Sulama: Atatürk çiçeğini bakımında en önemli uygulama sulamadır. Aşırı sulamaktan kaçınılmalıdır. Eğer yapraklarını sarkmaya başlamışsa çok sulanıyor demektir. Yaz aylarında toprağı kurudukça haftada 2 kere kışın ise haftada 1 kere yada 10 günde bir sulanabilir.
Önemli: Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu çiçeğe olan özel ilgisi nedeniyle çiçeğe Atatürk çiçeği denmektedir. Ana vatanı Meksika’dır.
8- Ateş Çiçeği
Ateş Çiçeği
Ana vatanı Brezilya olan Ateş çiçeği çok yıllık bir bitki olmasına rağmen tek yıllık yani mevsimlik olarak yetiştirilen çiçeklerdendir. Daha çok bodur türleri bulunur. Bodur ateş çiçeklerinin boyları en fazla 20-25 cm civarına kadar ulaşır. Haziran ayında çiçek açar ve bakımları iyi yapılırsa aralık ayına kadar çiçekli kalabilir.
Işık: Bol ışıklı, aydınlık ve güneş alan yerlerde iyi gelişir. Yarı gölge yerlerde de gelişimini sürdürür.
Sulama: Susuzluğa dayanaklı bir çiçektir fakat dayanıklıdır diye suyunu eksik etmemek gerekir. Toprağı kurudukça sulamalısınız. Solan çiçeklerini koparıp aydınlık bir yerde bakımına devam ederseniz yıl sonuna kadar sürekli çiçek açmaya devam eder.
Önemli: -°C derecelerde kalmadıkça her yıl çiçeklenmeye devam eder. Tek yıllık muamelesi yapıp çiçekleri solunca söküp atmamalısınız.
9- Begonvil Çiçeği
Begonvil Çiçeği
Begonvil, gelin duvağı olarak da bilinir. Ege ve Akdeniz’in vazgeçilmez çiçeklerindendir. Mor, beyaz, pembe ve kırmızı çiçekleri olan türleri bulunur.
Işık: Begonvil tam bir güneş aşığıdır. İyi gelişim göstermesi için kurak yerler hariç tam gün güneş alması gerekir. Rüzgardan korunmalıdır.
Sulama: Güneşi çok sevdiği gibi suyu da sever. Toprağı kurudukça sulanmalıdır. Fakat çiçeklenme zamanı az su verilmesi uygun olur. Bu durumda çiçek strese girerek çiçeklerini açar. Dona, rüzgara ve kuraklığa çok hassas bir bitkidir. Dikkat edilmezse hemen çiçeklerini döker.
Önemli: Begonvil, kolay kolay hastalık kapmaması ve bünyesinde böcek barındırmaması önemli bir özelliğidir.
10- Begonya Çiçeği
Begonya Çiçeği
Begonya narin bir çiçektir fakat oldukça dayanıklı bitkidir. Begonya çiçeğinin kökleri küçüktür
Bu nedenle saksıda yetiştirecekseniz küçük saksılara ekmenizi öneririm. Kökleri geliştikçe ve çiçeğiniz büyüdükçe saksı değişimi yapabilirsiniz.
Işık: Begonya bir çok çiçek gibi güneşi sever fakat özellikle öğle güneşinden hoşlanmaz. Fakat çiçek zamanı geldiğinde günün yarısında direk güneş ışığı alırsa sağlıklı bir şekilde çiçeklerini açar.
Begonyanızı sabah güneşi alan öğle ışığını almayan bir yere ekerseniz çiçeklerini sizden esirgemeyecektir.
Sulama: Begonya güneşi sevdiği gibi suyuda sever ama sulama yaparken yapraklarına suyun temas etmemesine özen göstermelisiniz. Çok fazla rüzgarlı bir yerde bulunmaması da gelişimi için iyidir.
Begonyanızı yaz aylarında 2 günde bir sulamalısınız. Toprağının kurumamasına dikkate etmelisiniz. Kışın ise az suya ihtitacı vardır. Çok soğuktan ve dondan korumalı ve haftada 1 kere sulamanız yeterli olur.
Önemli: Begonyalarınızı yan yana uzun saksılara renk renk dikerek oldukça güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz. Farklı tür çiçeklerle temas etmemesi çiçeğin gelişimi için önemlidir.
11- Boru Çiçeği
Boru Çiçeği
Balkonunuzda yada bahçenizde şöyle gösterişli çiçekleri olan bir bitki istiyorsanız Boru Çiçeği yetiştirebilirsiniz. Boru çiçeği, çan çiçeği veya kahkaha çiçeği olarak da bilinir. Bakımına özen gösterildiğinde boyu 15-20 cm’dem 1 metreye kadar ulaşabilir. Çiçeklerini Mayıs ve Eylül ayları arasında açar.
Işık: Yarı gölge alanlarda yada en az 5 saat güneş alan yerlerde bakılırsa gelişimini düzenli olarak sürdürür. Çok kurak bölgelerde sadece sabah güneşini alan yerler tercih etmenizi öneririm.
Sulama: Kuraklığa dayanıklı bir çiçektir. Yazın toprağı kurudukça daha doğrusu toprağı nemini kaybettiğinde kışın ise haftada bir sulama yeterli olur.
Önemli: Ev ortamında yetiştirmeye çalışmayın. Balkon veya bahçe bitkisidir. Enine ve boyuna 1 metreye kadar genişleyeceğini düşünerek ekmelisiniz.
12- Cam Güzeli
Cam Güzeli (Yeni Gine) Çiçeği
Mevsimlik bir çiçek olan Cam güzeli çiçeği neredeyse tüm yıl çiçeklerini açabilir. Kırmızı, beyaz, pembe ve turuncu renklerde muhteşem görünümlü çiçekleri vardır. Cam Güzeli çiçeğinin bir diğer adı da ‘’Yeni Gine’’ çiçeğidir.
Işık: Cam güzeli, yarı gölge olan ve öğle güneşini almayan yerlerde iyi gelişim gösterir. Tam güneş ve tam gölge ortamlar cam güzeli için uygun değildir.
Sulama: cam güzeli az sulandığında yaprakları büzüşür çok sulandığında da kökleri çürüdüğünden çiçek kendini bırakır. Bu nedenle toprağı kurumaya yakın düzenli sulamak gerekir.
Önemli: Bahçe ve balkon çiçeğidir. Ev ortamında iyi gelişim göstermeyebilir.
13- Cennet Kuşu Çiçeği
Cennet Kuşu Çiçeği
14- Çan Çiçeği
Çan Çiçeği
15- Çanta Çiçeği
Çanta Çiçeği
16- Çarkıfelek Çiçeği
Çarkıfelek Çiçeği
17- Çiğdem Çiçeği
Çiğdem Çiçeği
18- Çuha Çiçeği
Çuha Çiçeği
Soğuk hava şartlarından etkilenmeyen çuha çiçeği; kış aylarında -35 ℃‘ye kadar dayanabilir. Hatta sıcak ve kapalı mekânlarda sağlıklı gelişim gösteremezler, denilebilir. Soğuk hava koşullarına dayanıklı olan çuha, kış mevsiminde park ve bahçelerde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Aralık ve ocak aylarında çiçek açan çuha, serin ve yarı gölgeli bir ortamda hazirana kadar çiçeklenmeye devam eder.
19- Defne Çiçeği
Defne Çiçeği
20- Devedikeni Çiçeği
Deve Dikeni Çiçeği
21- Devetabanı Çiçeği
Deve Tabanı Çiçeği
22- Dikenler Tacı Çiçeği
Dikenler Tacı Çiçeği
Dikenler tacı çiçeği bakımı için detaylı bilgiye aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Dikenler tacı çiçeği –https://cicekrehberim.com/cicek-bakimi/dikenler-taci-bakimi/
23- Eğreltiotu Çiçeği
Eğreltiotu Çiçeği
24- Fesleğen Çiçeği
Fesleğen Çiçeği
25- Frezya Çiçeği
Frezya Çiçeği
26- Ful Çiçeği
Ful Çiçeği
27- Fulya Çiçeği
Fulya Çiçeği
28- Gardenya Çiçeği
Gardenya Çiçeği
29- Gecesefası Çiçeği
Gecesefası Çiçeği
30- Gelincik Çiçeği
Gelincik Çiçeği
31- Glayör Çiçeği
Glayör Çiçeği
32- Guzmanya Çiçeği
Guzmanya çiçeği
Ekim zamanı : Mart, Nisan, Mayıs
Özelliği : Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Çok yıllık.Saksı Harcı: Hacim olarak eşit miktarlarda osmunda lifi, yaprak çürüntüsü ve kaba kumun karışımıyla elde edilir.Guzmania bitkisi, alternatif ışık kaynaklarından da beslenebilir, bu nedenle direkt olarak güneş ışığı istemez. Aşırı sıcak veya aşırı soğuk hava, guzmania bitkisinin yaprak ve köklerine zarar verebilir. Bulunduğu ortamda hava akımı olmamasına dikkat etmek gereklidir. Ananas ailesindendir.İç ortamlarda sıklıkla sigara dumanında bulunan formaldehit ve benzen gibi hava kirleticilerden temizleyen bir çok yeşillik ve çiçekli bitki türlerinden biridir.
İklim ve konumu : Yarı gölge veya hafif güneşli yerleri sever. Doğrudan güneş ışığından korunmalıdır, Dona dayanıksız.Sıcaklık Gelişme ve çiçeklenme döneminde 18-20 derece kışın 15 derece sıcaklığa gereksinim gösterir.
Guzmanya doğrudan güneş ışığına gerek duymayan bir saksı çiçeğidir. Genel olarak kırmızı çiçeklere sahiptir. Haftada 2 kez sulanması yeterlidir. Direk güneş ışığından korunmalıdır.Yılda bir kez vitamin takviyesi yapılabilir. Guzmanya çiçeği genel olarak yaz ayları çiçek açar. Kış aylarında soğuktan korunmalıdır.
33- Gül
Gül
34- Hanımeli Çiçeği
Hanımeli Çiçeği
35- Haseki Küpesi Çiçeği
Haseki Küpesi Çiçeği
36- Hatmi Çiçeği
Hatmi Çiçeği
37- Hercai Menekşe Çiçeği
Hercai Menekşe Çiçeği
Güzel bir koku, kadifemsi bir dış yüzey, eşsiz ve zengin renkler hercai menekşelerin çok sevilmesi için yeetrli sebepler diye düşünüyorum. Balkonlarda çok rahatlıkla yetiştirilebilir. Kışı çok ağır geçmeyen bölgelerde sağlıklı bir şekilde gelişebilen hercai menekşeler sabah güneşini çok severler. Zor bir bakımı yoktur. Artan çayınızı veya içilmiş bardaktaki süt kalıntılarını sulama suyuna karıştırıp vermeniz bitkiye fayda sağlayacaktır.Fazla su ihtiyacı olmamaktadır. Çok yıllıktır, yani her yıl tekrar tekrar ekmenize gerek kalmaz. Yıllar geçtikçe güçlenerek yayılır. Bir kez yerleşti mi neredeyse hiç bakım istemez hatta unutulup gitseler dahi her bahar yeniden sürmeye devam ederler. Yaz kış nemli toprakta yeşil kalır.
38- Horoz İbiği Çiçeği
Horoz İbiği Çiçeği
39- Hüsnüyusuf Çiçeği
Hüsnü Yusuf Çiçeği
40- Ihlamur Çiçeği
Ihlamur Çiçeği
41- Itır Çiçeği
Itır Çiçeği
42- İris Çiçeği
İris Çiçeği
43- Kadife Çiçeği
Kadife Çiçeği
44- Kaktüs
Kaktüs
45- Kalanşo Çiçeği
Kalanşo Çiçeği
46- Kamelya Çiçeği
Kamelya Çiçeği
47- Kanayan Kalpler
Kanayan Kalpler Çiçeği
48- Karanfil Çiçeği
Karanfil Çiçeği
49- Kasımpatı Çiçeği
Kasımpatı Çiçeği
Kasımpatı çiçeği, güllerden sonra en yaygın çiçek çeşitlerinden biridir. mevsim ve aylar değişebilir fakat Kasımpatı çiçekleri dünyanın her yerinde rahatlıkla yetiştirilebilir. Kapalı ortamlar içen ideal bir çiçek olan Kasımpatıların ihtiyaç duyduğu iki şey Güneş ve Su’dur.
50- Kedi Tırnağı Çiçeği
Kedi Tırnağı Çiçeği
51- Kına Çiçeği
Kına Çiçeği
52- Kirli Hanım Çiçeği
Kirlihanım Çiçeği
53- Kolyos Çiçeği (Yaprak Güzeli)
Kolyos Çiçeği
54- Krizantem Çiçeği
Krizantem Çiçeği
55- Küpe Çiçeği
Küpe Çiçeği
56- Küstüm Çiçeği
Küstüm Çiçeği
57- Lale Çiçeği
Lale Çiçeği
58- Leylak Çiçeği
Leylak Çiçeği
59- Lilyum Çiçeği
Lilyum Çiçeği
60- Manolya Çiçeği
Manolya çiçeği
61- Menekşe
Menekşe Çiçeği
62- Mimoza Çiçeği
Mimoza Çiçeği
63- Mine Çiçeği
Mine Çiçeği
64- Mor Salkım Çiçeği
Mor Salkım Çiçeği
65- Mum Çiçeği
Mum Çiçeği
66- Nergis Çiçeği
Nergis Çiçeği
67- Nilüfer Çiçeği
Nilüfer Çiçeği
68- Orkide Çiçeği
Orkide çiçeği
Orkidelerin toprağı genelde ağaç kabuğundan oluşur ve bitki gerekli besinin %80’ini hava ve ışıktan alır,bu nedenden dolayı orkidenizi aydınlık gün ışı alabilecek kapalı bir mekanda barındırmanızı tavsiye ederiz.
Yaz aylarında asla cam arkasından direk güneş almamasına dikkat ediniz.Bitkinizi haftada 1 kere özel sulamakabı içerisine saksının yarısına gelecek kadar su doldurduktan sonra takriben 1-2 saat bekletip kabın içerisindeki tüm suyu boşaltarak orkidenizin gerek duyduğu tüm suyu vermiş olacaksınız. Altında su tabağı olmaz isevereceğiniz suyu ağaç kabukları çekmeden alta geçecektir. Altında su verirken bir kab olmasına özen gösteriniz.
Not: Kap içerisinde asla bayat su bırakmayın. Su kaldığında kökler hava almayacağından orkideniz ölebilir.
Orkidenin saksının şeffaf renkli olması gerekiyor ki kökleri de güneşten nasiplensin.Ayrıca mecbur kalınmadıkça orkidenin saksısı değiştirilmemelidir.
Orkide çiçeği bakımı için detaylı bilgiye aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Orkide çiçeği –https://cicekrehberim.com/cicek-bakimi/orkide-bakimi/
69- Orman Gülü Çiçeği
Ormangülü Çiçeği
70- Ortanca Çiçeği
Ortanca Çiçeği
*Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir.
*Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına ve çiçeklerine fayda sağlamaz.
*Kış aylarında ortancanın bulunduğu ortam 14-15 derecenin altına düşmemelidir.
Sulamada en önemli unsurlar;
-Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir.
-Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacını tamamen gidermek için haftada en az iki kere sulanmalıdır.
-Su bitkinin her bölümüne ulaştırılmalıdır.
*Bitkiye kış aylarında musluktan aldığımız soğuk çeşme suyunu vermemeliyiz. Verdiğimiz su oda sıcaklığında olmalıdır.
*Sık sık saksı değiştirmek, büyük olan saksılar ortancanın gelişmesine çok büyük engellerdir.
Ortanca (Hydrangea) Bitkisinin Çoğaltılması:
* Ortancanın çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemiyle olabilir.
*Bitkinin kökünden çıkarak üst kısımlara uzanan ince kısımlar bitkiye benzeyen yeni bitkiler oluşturur.
*Bu yeni bitkileri alıp başka saksılara dikerek yeni ortancaları oluşturabiliriz.
*Bu yöntem hem kolay hem de zahmetsizdir.
71- Papatya Çiçeği
72- Petunya Çiçeği
73- Ruj Çiçeği
74- Sardunya
Sardunya Çiçeği
Sardunya, balkonunuzda yetiştirebileceğiniz en ideal çiçek olabilir. Hoş bir kokusu vardır ve çok kolay yetiştirilebilir. Sardunya çiçeği, çok fazla güneş ışığı alır ve sulaması iyi yapılırsa, parlak pembe, kırmızı, mor, beyaz renklerindeki çiçekleriyle sizi ödüllendirecektir. Çok yıllık bir bitkidir. Çoğaltması çok kolaydır. gelişen dallarından birini kesip başka toprağa dikebilirsniz. Güneş ışığı ve düzenli sulama ile çok hızlı gelişim gösterir.
75- Sarmaşık Çiçeği
76- Siklamen Çiçeği
77- Sümbül Çiçeği
78- Şakayık Çiçeği
79- Şebboy Çiçeği
80- Telgraf Çiçeği
Telgraf çiçeği, istilacı ve yayılıcı bir türdür. Mor, yeşil ve pembe renklerde harika çiçekleri vardır. Meksika ve Orta Amerika’da doğal olarak bulunur. Ülkemizde de çok fazla yetiştirilmektedir.
Bakımı oldukça kolaydır fakat bir takım istekleri vardır.
Işık: Yarı gölge olan bol aydınlık alanlarda iyi gelişim gösterir. Özellikle öğle güneşinden korulamalısınız
Sulama: Telgraf çiçeğinizi toprağı kurudukça sulamalısınız. Çok fazla sulama yapraklarının solmasına çiçek köklerinin çürümesine neden olur.
Önemli: Yaprak sularında toksik özelliği vardır. Cildi tahriş edebilir. Evcil hayvanlar içinde sakıncalı olabilir.
Telgraf çiçeği ile ilgili daha detaylı bilgi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
Telgraf çiçeği bakımı için detaylı bilgiye aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Telgraf çiçeği –https://cicekrehberim.com/cicek-bakimi/telgraf-cicegi-bakimi/
81- Tespih Çiçeği
82- Uyku Çiçeği
83- Vapurdumanı
84- Yaprak Güzeli Çiçeği
Gölge bir balkonunuz mu var? Hiç bir çiçek yetiştiremiyorum mu diyorsunuz? Peki ”Cam Güzeli Çiçeği”ni yetiştirmeyi denediniz mi? Cam güzeli, gölgede de iyi yaşayabilen az sayıdaki çiçek çeşitlerindendir. Yarı gölge, bir balkonunuz veya terasınız varsa cam güzeli yetiştirmenizi öneririm.
Işık: Öğleden sonra hafif bir güneş cam güzeli çiçeğinizin açması için yeterli olacaktır. Sabah güneşini tam alan yerlerde uygundur. Öğle sıcağını ve direk güneşi almamalıdır. Bol aydınlık alan yerleri tercih etmenizi öneririm. Cam güzeli çiçeği nemli alanları ve işlenmiş toprağı sever.
Sulama: Cam güzeli çiçeğinizi yarı gölge alanlarla bakıyorsanız yazın haftada 2 kere kışın ise 10 günde bir sulamanız yeterli olacaktır. Yani toprakğı kurudukça sulamalısınız.
Önemli: Yaprak güzeli çiçeği, cam güzeli çiçeği ile karıştırılır. İkiside farklı çiçeklerdir.
Yaprak güzeli çiçeği bakımı için detaylı bilgiye aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Yaprak güzeli çiçeği – https://cicekrehberim.com/cicek-bakimi/yaprak-guzeli-bakimi/
85- Yasemin Çiçeği
86- Yeni Gine Çiçeği (Cam Güzeli )
87- Yılbaşı Çiçeği Bakımı
Yılbaşı kaktüsü kış aylarının narin çiçeği olarak bilinir. Yılbaşı kaktüsünün çiçeği Kasım – Aralık – Ocak aylarında görülür. Her zaman çiçek açmaz fakat çiçek açtığı zaman muhteşem bir görüntüye kavuşur.
Etli, narin yapraklı, göz alıcı ve güzel renkli çiçekleri vardır. Uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Üzerindeki çiçekleri döküldükten sonra bakımına devam edilirse her sene çiçek verir.
Yılbaşı kaktüsünün çiçek açması için yaz sonundan itibaren yarı gölge olan dışarıda bir yerde tutmalısınız.
Çiçeğiniz git gide gündüzün kısalmasını ve serinlerin artmasını hissetmeli. Eylül ve Ekim ayında sulamayı bir hayli azaltmalı, Kasım ve Aralık ayında ise az miktarda sulamaya devam etmelisiniz. Tomurcuklar ne zaman belirirse, çiçeği o zaman içeri almalısınız.
İçeri aldığınızda toprak fazla ıslak olmamalı ki ev havasına kolay alışsın. Tomurcuktayken kesinlikle yerinden oynatmamaya özen gösterin. Yoksa bütün tomurcuklarını dökebilir. Yılbaşı çiçeğinden bol çiçek alabilmek için daima serin ortamda bulundurmak gerekir. Ev içinde bakıyorsanız penceri kenarı gibi bir yerde bakmanız daha uygun olur. Oda ısısında tomurcuk sayısı çok az, çiçek ömrü ise kısa olur.
Yılbaşı çiçeği bakımı için detaylı bilgiye aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Yılbaşı çiçeği –https://cicekrehberim.com/cicek-bakimi/yilbasi-cicegi-bakimi/
88- Yıldız Çiçeği
89- Zambak Çiçeği
Zambak Çiçeği
Bonus: Kız Bebekler İçin Çiçek isimleri
- Açelya
- Akasya
- Başak
- BUKET
- Burçak
- Çağla
- Çiçek
- Defne
- Demet
- Firuze
- Fulya
- Gelincik
- Gül
- Gonca
- Gülçiçek
- Günçiçek
- Kardelen
- Lale
- Manolya
- Menekşe
- Mine
- Nilüfer
- Nergis
- Nevgül
- Nevra
- Reyhan
- Sümbül
- Süsen
- Şebboy
- Yasemin
- Yonca
Bu içeriğimizde tüm çiçek isimleri ve bebeklere koyulacak çiçek isimleri ile ilgili detaylı bilgi payhlaşımında bulunduk. Herhangi bir çiçeğin bakımı ile ilgili sorularınız varsa hemen alttaki konu altı yorum bölümünden sorularınızı sorabilirsiniz. Günlük olarak cevaplamaya çalışacağız. Çiçek isimleri, bakımları ve fotoğraflarıyla beraber hergün eklenmeye devam ediyor. Çiçek isimleri listesi 15 güne kadar tamamalanacaktır.
emeğinize sağlık
Çok güzel bir çalışma olmuş